25.05.2021

25 ТРАВНЯ – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ЩИТОПОДІБНОЇ ЗАЛОЗИ

Як зберегти щитоподібну залозу здоровою розповіла Пастарус Лариса Миколаївна – лікар-ендокринолог лікарні 9, експерт з питань ендокринології департаменту охорони здоров’я населення.

Щитоподібна залоза виробляє гормони, які беруть участь у регуляції низки біохімічних процесів: адаптації інтенсивності обміну речовин до потреб тіла; впливають на усі органи та клітини організму, обмін речовин, емоційну стабільність, тощо.

Недостатня кількість гормонів може спричини слабкість, проблеми з вагою, втрату волосся, біль у м’язах, непереносимість холоду, рак щитоподібної залози та інше.

Щоб уникнути проблем зі здоров’ям щитоподібної залози, рекомендовано вживати продукти, які багаті на вміст йоду, а саме:
-морепродукти;
-морська капуста;
-овочі (картоплю, редиску, тощо);
-біла риба;
-фрукти (банани, апельсини, лимони, дині, інше);
-яйця;
-молоко;
-волоські горіхи;
-йодована сіль.

Добову норму йоду для кожної людини має визначити лікар.
Повернення до списку